Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Egészséges zöldségek és gyümölcsök
  2024-03-03 20:44:45, vasárnap
 
 


Egészséges zöldségek és gyümölcsök - színesek, illatosak és jót tesznek nekünk

A gyümölcsöknek és zöldségeknek mindenképpen a napi étrend részét kell képezniük, hiszen kulcsszerepük van az egészség megőrzésében és a betegségek elkerülésében. Olyan alapvető vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, amelyek hozzájárulnak az egészséghez és a jólléthez. Segíthetnek bizonyos betegségek elleni védelemben is. Ezeket a táplálékokat a legjobb szezonban megvásárolni. Antioxidánsokban is bővelkednek ezek a táplálékok, mint például folát, foszfor, cink, magnézium, E-vitamin, C-vitamin, A-vitamin, béta-karotin.

A zöldségek és gyümölcsök kiváló forrásai az élelmi rostoknak, amelyek teltségérzetet okoznak, éppen ezért megakadályozzák, hogy egyszerre túl sokat fogyasszunk azokból.

Ezek a táplálékok csökkentik az elhízás kockázatait és segítik fenntartani az ideális testsúlyunkat. A zöldségeknek és gyümölcsöknek szerepük van a vérnyomás és a koleszterinszint csökkentésében is.

Az antioxidánsoknak és a fitokemikáliáknak is gazdag forrásai. Ezek a biológiailag aktív hatóanyagok segíthetnek megvédeni bennünket a különféle betegségektől. Minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, annál kisebb lesz a kockázata a 2-es típusú cukorbetegségnek, de a stroke, a szív- és érrendszeri betegségek, a rákos betegségek, például a torok-, bél- és gyomorrák, a magas vérnyomás kockázata is csökken.

A gyümölcsök sokféle ízben, formában és színben kaphatók. Nagyon egészséges az alma, a körte, a citrusfélék, a csonthéjas gyümölcsök, a bogyós gyümölcsök, a dinnye, a paradicsom és az avokádó.

Az alma gazdag forrása a rostoknak, ezen kívül a káliumnak és a C-vitaminnak is. Ez a vitamin antioxidáns hatással rendelkezik, ami védi sejtjeinket az oxidatív károsodás ellen.

A zöldségek számos változatban elérhetők: zöld leveles zöldségek (spenót, saláta), keresztesvirágú zöldségek (káposzta, karfiol, kelbimbó, brokkoli), gyökérzöldségek, olyan zöldségek, amelyek ehető szárral rendelkeznek, mint például a zeller és a spárga, illetve a sort gazdagítják a hagymafélék, mint a vöröshagyma, a metélőhagyma vagy a fokhagyma.

A kelbimbó a keresztesvirágú zöldségek táborát gyarapítja, tele van A-vitaminnal, K-vitaminnal és C-vitaminnal, illetve jó rost- és kalciumforrásnak számít. Ezek a tápanyagok segítenek a csontokat és az immunrendszert egészségesen tartani, és magas rosttartalmuk csökkenti a rákos betegségek kockázatait.

A gyökérzöldségek közül az édesburgonyát emelnénk ki, amely sok A-vitamint tartalmaz. Ez a vitamin jó a látásnak, az immunrendszernek, illetve a bőr egészségét is fenntartja.

A hasonló színű zöldségek és gyümölcsök általában hasonló védőanyagokat tartalmaznak. A piros táplálékok - mint a paradicsom és a görögdinnye - likopinban bővelkednek, amelyek fontos szerepet tölthetnek be a szívbetegségek és a prosztatarák megelőzésében.

A zöld zöldségek - mint például a spenót és a kelkáposzta - luteint és zeaxantint tartalmaznak, amelyek segíthetnek megvédeni az életkorral összefüggő szembetegségektől.

A kék és a lila táplálékok - mint például az áfonya és a padlizsán - antioxidánsokat tartalmaznak, amelyek gátolják a rákos sejtek növekedését.

A fehér táplálékok - mint például a karfiol - szulforafán nevű vegyületet tartalmaznak, amelyek segítenek a rákos betegségekkel szembeni védelemben.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: koleszterinszint, antioxidánsoknak, immunrendszernek, antioxidánsokban, kalciumforrásnak, cukorbetegségnek, gyökérzöldségek, megakadályozzák, antioxidánsokat, keresztesvirágú, immunrendszert, csökkentésében, szívbetegségek, teltségérzetet, gyümölcsöknek, elkerülésében, kulcsszerepük, védőanyagokat, betegségekkel, megelőzésében, hozzájárulnak, édesburgonyát, betegségektől, testsúlyunkat, rosttartalmuk, tartalmaznak, táplálékokat, prosztatarák, megvásárolni, biológiailag, metélőhagyma, mindenképpen, megőrzésében, rendelkeznek, zöldségeknek, egészségesen, napi étrend, egészség megőrzésében, betegségek elkerülésében, legjobb szezonban, élelmi rostoknak, táplálékok csökkentik, elhízás kockázatait, ideális testsúlyunkat, koleszterinszint csökkentésében, biológiailag aktív, különféle betegségektől, 2-es típusú, rákos betegségek, magas vérnyomás, gyümölcsök sokféle, csonthéjas gyümölcsök,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Png rózsa csokor  Mai harmónia kártyám  Adakozás  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szép estét  Egy hatékony szolga  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Egy hatékony szolga  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Adakozás  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Png csokor  Facebookon kaptam  Png férfi  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Mi lenne ha  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Adakozás  Akarat  Png lepke  Facebookon kaptam  Nevem  Leonardo da Vinci gondolata  Elköszönt  A másik dolog,  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Adakozás  Adakozás  Png nő  A kételkedés kezelése  Hiányzik  Fekete-erdő desszert  A Megváltó szolgálatában  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Tavaszi kép  Adakozás  Lóhere  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Kövesd a cowboyt!  A Megváltó szolgálatában  Ami embereknek lehetetlen, az...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Még csak most kezdődik a nap  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Varga János Veniam - Fontos sz...  Albert Einstein gondolata  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Akarat  Zilahy Lajos gondolata  Nagyi telefonál  Radikális szeretet  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Rátalálsz  Idő  Akarat  Hogy lehet megtartani  Albert Einstein gondolata  Png telefon  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Nem tudhatod  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától 
Bejegyzés Címkék
napi étrend, egészség megőrzésében, betegségek elkerülésében, legjobb szezonban, élelmi rostoknak, táplálékok csökkentik, elhízás kockázatait, ideális testsúlyunkat, koleszterinszint csökkentésében, biológiailag aktív, különféle betegségektől, 2-es típusú, rákos betegségek, magas vérnyomás, gyümölcsök sokféle, csonthéjas gyümölcsök, bogyós gyümölcsök, alma gazdag, vitamin antioxidáns, oxidatív károsodás, zöldségek számos, sort gazdagítják, metélőhagyma vagy, keresztesvirágú zöldségek, tápanyagok segítenek, immunrendszert egészségesen, gyökérzöldségek közül, édesburgonyát emelnénk, hasonló színű, piros táplálékok, görögdinnye &#8211, prosztatarák megelőzésében, zöld zöldségek, kelkáposzta &#8211, életkorral összefüggő, lila táplálékok, padlizsán &#8211, rákos sejtek, fehér táplálékok, karfiol &#8211, rákos betegségekkel, koleszterinszint, antioxidánsoknak, immunrendszernek, antioxidánsokban, kalciumforrásnak, cukorbetegségnek, gyökérzöldségek, megakadályozzák, antioxidánsokat, keresztesvirágú, immunrendszert, csökkentésében, szívbetegségek, teltségérzetet, gyümölcsöknek, elkerülésében, kulcsszerepük, védőanyagokat, betegségekkel, megelőzésében, hozzájárulnak, édesburgonyát, betegségektől, testsúlyunkat, rosttartalmuk, tartalmaznak, táplálékokat, prosztatarák, megvásárolni, biológiailag, metélőhagyma, mindenképpen, megőrzésében, rendelkeznek, zöldségeknek, egészségesen, bővelkednek, segíthetnek, vöröshagyma, hagymafélék, kelkáposzta, fogyasszunk, kockázatait, növekedését, érrendszeri, fenntartani, citrusfélék, vitaminokat, antioxidáns, szulforafán, egészséghez, fogyasztunk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2587
  • e Hét: 27478
  • e Hónap: 58964
  • e Év: 263665
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.